3 Ekim 2013 Perşembe

Selamlar


                                                          

                                                  Drama Liderinin Seyir Defteri

Merhabalar sevgili dostlar. İsmim Mustafa YOĞURTCU. Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi Dil Sanatları ve Drama Öğretmeniyim. Bu blog üzerinden derslerde yaptığım drama çalışmalarını sizlerle paylaşacağım. Dramaya merak duyan, bu tekniği derslerinde kullanmak isteyen dostlara yarar sağlayacağını düşünüyorum. Etkinliklere geçmeden önce drama hakkında bilmeniz gereken bazı bilgileri sizlerle paylaşacağım.


                                                               Dramanın Aşamaları



I.                    Hazırlık-Isınma çalışmaları: Isındırmak, birinin bir şeye yakınlık duymasını, alışmasını, benimsemesini, yadırgamaz hale gelmesini sağlamak ve onu alıştırmak için yapılır. Daha çok bedenin harekete geçtiği, duyuların eş zamanlı olarak yoğun kullanıldığı, içe dönük çalışmaların yapıldığı, güven kazanma, uyum sağlama gibi grup dinamiği oluşturmanın yanı sıra bir sonraki aşamaya hazırlar.
II.                  Canlandırma:  Bir konunun süreç içinde biçimlenip ortaya çıktığı, belirlendiği, biçimlendirildiği tüm oluşum çalışmaların yapıldığı aşamadır. Doğaçlama, rol oynama ve diğer tekniklerin kullanıldığı aşamadır.


III.                Değerlendirme- Tartışma: Drama çalışmalarında elde edilen sonuçlar bu aşamada değerlendirilir.  Sürecin özü, önemi, niteliği ve niceliği bu aşamada saptanır. Duygular ve düşüncelerin paylaşımı bu bölümde yer alır. Dramanın doğasına yönelik yapılacak tartışmalar, görüş alış verişleri, konuşarak olabileceği gibi rol içinde ya da rol dışında çeşitli yazma çalışmalarıyla da yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder